Kas vahemälu kustutamine kustutab Google Chrome'ist paroolid?

Does Clearing Cache Delete Passwords From Google Chrome

Kui teil on arvutisüsteemi erinevate komponentide kohta isegi vähimatki ettekujutust, siis peate olema vähemalt korra vahemälust kuulnud. Vahemälu on ajutine salvestusruum, mida kasutatakse kõige sagedamini kasutatavate andmete kiireks otsimiseks või juurdepääsuks. Brauseritel on vahemälu, mis aitab neil sagedamini kasutatavaid andmeid kiiremini hankida. Vahemälus olevad andmed võivad sisaldada küpsiseid, sirvimisajalugu, paroole jne.

Kuid mõnikord võivad kasutajal tekkida privaatsusega seotud probleemid ja ta võib soovida vahemälu tühjendada, et keegi ei pääseks vahemällu salvestatud andmetele juurde. Paljude kasutajate peas tekib sageli küsimus, kas Google Chrome'i vahemälu tühjendamine tähendab ka paroolide kustutamist. See artikkel püüab sellele küsimusele vastust leida, lisaks pakub Google Chrome'i vahemälu tühjendamise meetodit.



Google Chrome'i vahemälu tühjendamise meetod

Google Chrome'i vahemälu tühjendamiseks toimige järgmiselt.



Käivitage Google Chrome ja klõpsake selle avalehel kaskaadmenüü käivitamiseks kolme punkti ikooni, mis asub akna paremas ülanurgas, nagu on näidatud alloleval pildil:



Nüüd klõpsake selle menüü valikul „Seaded”, et navigeerida Google Chrome'i Seaded lehel, nagu järgmisel pildil esile tõstetud:



Kohta Seaded lehel, klõpsake vahekaarti „Privaatsus ja turvalisus”, nagu on näidatud alloleval pildil:

Aastal Privaatsus ja turvalisus jaotis, klõpsake selle laiendamiseks välja „Kustuta sirvimisandmed” kõrval olevat ripploendit, nagu on esile toodud järgmisel pildil:

Kui klõpsate sellel, Kustuta sirvimise andmed ilmub teie ekraanile aken. Lülitage selle akna vahekaardile „Täpsem”, nagu on näidatud alloleval pildil:

Sellel vahekaardil valige ajavahemik, mille vahemälu soovite kustutada. Siin saate juhtida ka kõiki andmeid, mida soovite kustutada. Selleks märkige lihtsalt ruudud, mis asuvad tühjendatavate väljade ees, nagu on näidatud järgmisel pildil:

Lõpuks klõpsake nuppu „Kustuta andmed”, nagu ülaltoodud pildil esile tõstetud.

Kas vahemälu tühjendamisel kustutatakse paroolid Google Chrome'ist?

Vastus sellele küsimusele on nii jah kui ka ei.

Vastus on jaatav, sest paroolid kustutatakse koos vahemäluga, kui märkate vahemälu tühjendamise ajal märkeruutu „Paroolid ja muud sisselogimisandmed”, nagu on näha ülaltoodud pildil.

Vastus on ei ja paroole ei kustutata koos vahemäluga, kui jätkate vahemälu tühjendamist, märkimata märkeruutu enne välja „Paroolid ja muud sisselogimisandmed”.

Seega, et vältida vahemälu tühjendamisel parooli kustutamist, hoiduge lihtsalt märkimast ruutu välja „Paroolid ja muud sisselogimisandmed” ees.

Järeldus

See artikkel vastab küsimusele, mis juhtub teie paroolidega, kui tühjendate Google Chrome'i vahemälu. Artikkel eemaldab selle ebaselguse ja selgitab ka väga lihtsalt, kuidas Google Chrome'i vahemälu tühjendada.